Κάθε μέρα και μια νέα σελίδα.Καθε πρόσωπο στην ζωή σου και ένας νέος χαρακτήρας.Καθε μέρος που θα βρεθείς και μια νέα περιπέτεια. Κάθε δυσκολία,κάθε ξαφνικό γύρισμα της πορείας σου, μια πρόκληση που θα πρέπει να απαντήσεις. Η τραγικότητα και η κωμωδία απαραίτητες πλευρές της κάθε ιστορίας. Ιστορίες γραμμένες σε αναρίθμητα βιβλία θαμμένα στην βιβλιοθήκη της ζωής από την αρχή του χρόνου, κάτω από το αρχαίο δέντρο της κοσμικής φλαμουριάς εκεί που οι νόρνες επιλέγουν ανάμεσα από χιλιάδες κεφάλαια τις ιστορίες που θέλουν να ξαναδούν να ξετυλίγονται στα μάτια των θνητών.

Σε ένα τέτοιο βιβλίο είσαι ο πρωταγωνιστής.Αυτο που δεν σου λένε, είναι πως είσαι ταυτόχρονα και ο συγγραφέας. Εκείνος που δημιουργεί τις καταστάσεις αλλά και τις σκέψεις των χαρακτήρων. Όλων των χαρακτήρων. Και αν αναρωτηθείς πως είναι δυνατόν να γνωρίζεις,πόσο μάλλον να ελέγχεις τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων,η απάντηση είναι πως δεν το κάνεις γιατί δεν χρειάζεται.Αν και ποτέ δεν γνωρίζουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι γύρω μας, πάντα μα πάντα λειτουργούμε με την υπόθεση ότι γνωρίζουμε τι σκέφτονται για εμάς. Μόνο που αυτό που θεωρούμε σαν αντίληψη του κόσμου για εμάς,στη ουσία είναι η αντίληψη που έχουμε εμείς για τον κόσμο.Η αντίληψη δεν είναι κάτι παραπάνω από μια εκτίμηση,πως πιστεύουμε ότι μας βλέπουν στον περίγυρο μας,μια υπόθεση που δεν έχει περισσότερο αλήθεια από μια ιστορία γραμμένη σε ένα χαρτί δημιουργημένη από την φαντασία ενός συγγραφέα. Η γνώση που έχουμε για τον κόσμο και τις αλήθειες του δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ιστορία δημιουργημένη στο μυαλό μας και ευλαβικά αυτοεπιβεβαιουμενη από τα πιστεύω μας.Με λίγα λόγια,μια ακόμα ιστορία βασισμένη στην φαντασία μας και τις αυτοεκπληρούμενες πεποιθήσεις μας.

Αφού λοιπόν πρέπει να ζήσουμε μια ιστορία, γιατί να μην είναι εκείνη που εμείς θα επιλέξουμε; Γιατί να ζούμε στις ιστορίες που διαλέγουν άλλοι για εμάς;Και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ιστορίες έχουν επιλέξει οι άλλοι για εμάς…