2b8854a8587dadb67561f4867301bΚαλά τα σάιτ που σου προσφέρουν άμεσα την δυνατότητα να βλέπεις ταινίες ,αλλα η όλη διαδικασία κάπως αργεί, ο υπολογιστής γεμίζει παράθυρα και διαφημίσεις και υπάρχει ο κίνδυνος να μπεί κάποιος ιος αν δεν υπάρχει ενα αξιοπρεπές και ενημερωμένο antivirus.Λοιπόν  σήμερα θα σας πω τον τρόπο να έχετε όλες τις ταινίες και σειρές στα.. πόδια σας εύκολα, τακτοποιημένα και κυρίως ασφαλή!

To stremio ειναι ενα πρόγραμμα που επιτρέπει την άνετη και γρήγορη προβολή ταινιών σειρών και σύντομα τηλεοπτικών προγραμμάτων.Είναι αξιόπιστο και πολύ μα πολύ εύκολο,πιο εύκολο απο το να βάζεις τα παπούτσια σου και να πηγαίνεις απέναντι να νοικιάσεις απο το βιντεοκλάμπ της γειτονιάς σου ,αφου κυριολεκτικά έχεις τα πάντα με τρια κλικ!

Image 1

Αφου κατεβάσουμε λοιπόν το προγραμματάκι απο εδω (ειναι μικρό, κατω απο 100 mb), το κάνουμε εγκατάσταση όπως και κάθε άλλο πρόγραμμα των windows.Εδω θέλω να σημειώσω πως δεν υπάρχει ακόμα η επιλογή για εγκατάσταση στα ελληνικά αλλά πραγματικά μετά την εγκατάσταση η χρήση του ειναι πανεύκολη αφού στην ουσία πατάς την εικόνα της ταινίας/σειράς που θέλεις να δείς και ξεκινάει!

Image 2

πατώντας πάνω σε μια ταινία/σειρά βλέπουμε λεπτομέρειες όπως το είδος ,σκηνοθέτης, ηθοποιοί που παίζουν, να δούμε το τρειλερ της ή να την βάλουμε στα αγαπημένα μας για γρήγορη πρόσβαση αργότερα.Φυσικά υπάρχει το κουμπί της άμεσης προβολής και η επιλογή ανάμεσα σε SD (κανονική ανάλυση) και HD (υψηλή ανάλυση).Φυσικά η καλύτερη επιλογή είναι η υψηλή, μεγαλύτερης ευκρίνειας ανάλυση!

Image 3

η επιλογή για τους υπότιτλους εμφανίζεται πάντα αφού ξεκινήσει η ταινία και βρίσκεται κάτω δεξιά στο κουμπί «sub»

Image 4

όπου φυσικά διαλέγουμε τα ελληνικά ή «gre» και εμφανίζονται κανονικότατα στην ταινία. Από ένα σημείο και μετά,στις επόμενες ταινίες το πρόγραμμα θα θυμάται την γλώσσα και θα εμφανίζει αυτόματα τους ελληνικούς υπότιτλους.

Image 5

Image 6

Το εξαιρετικό με το πρόγραμμα αυτό που το διαφοροποιεί απο τα υπόλοιπα της κατηγορίας του είναι πως βάζει διάφορα φίλτρα βελτίωσης της εικόνας και το αποτέλεσμα ειναι κάτι παραπάνω απο εντυπωσιακό.

Ένα επίσης πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι πως μπορούμε να επιλέξουμε το μέγεθος της ταινίας που θα αποθηκεύει προσωρινά όσο την κατεβάζει ώστε να μην έχουν πρόβλημα και εκείνοι με χαμηλή ταχύτητα internet.

Image 7

όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο γενικά.Αν βέβαια έχετε παλιό σκληρό δίσκο ή πολύ γεμάτο και κατά την αναπαραγωγή ταινίας έχετε πρόβλημα βάλτε το στο «no caching» (με την προϋπόθεση πάντα ότι έχετε πολύ γρήγορο ίντερνετ.)Γενικά καλό είναι να το έχετε στο 2 ή 5 πάντως.Επίσης υπάρχουν μια σειρά απο ενδιαφέροντα πρόσθετα όπως την προβολή βίντεο από το youtube και άλλα.Αργότερα και σύμφωνα με τους δημιουργούς θα μπει και η δυνατότητα για δωρεάν προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων!

Μέσα από την καρτέλα library μπορεί κανείς να βάλει τις αγαπημένες σειρές /ταινίες και να τις βλέπει όποτε και όπως θέλει.Ακόμα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η καρτέλα calendar όπου το πρόγραμμα κάνει κάτι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο.Βλέπει τις σειρές όπου έχουν χαρακτηριστεί ως «αγαπημένα»(add to library) και σε ένα ευανάγνωστο ημερολόγιο προβάλλει τις ημερομηνίες προβολής τους όποτε υπάρχουν νέα επεισόδια.Επίσης σε ειδοποιεί όταν ένα νέο επεισόδιο είναι διαθέσιμο για άμεση προβολή!Το πρόγραμμα αρχικά ζητάει μια εγγραφή,δίνοντας την επιλογή εγγραφής μέσω facebook ώστε να μπορεί να δεί τις προτιμήσεις σε ταινίες/σειρές που έχεις δηλώσει στο facebook και να τις προσθέσει αυτόματα στην προσωπική βιβλιοθήκη.Γενικά καλό είναι η δημιουργία ενός νέου λογαριασμού έτσι ώστε όλες οι ρυθμίσεις και οι επιλογές (καθώς και οι αγαπημένες ταινίες/σειρές) να αποθηκευτούν και να μην χάνονται σε ενδεχόμενη αλλαγή υπολογιστή ή απεγκατάσταση του προγράμματος.

Image 1

Το stremio είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που προσφέρει ότι έχει ανάγκη ο σύγχρονος ταινιόφιλος, προπάντων δωρεάν με καλές ταχύτητες και εξαιρετική εικόνα.Ίσως το καλύτερο πρόγραμμα προβολής ταινιών/σειρών αυτήν την στιγμή, με εξαιρετική υποστήριξη από τους δημιουργούς του και συχνά updates.Δοκιμάστε το !!

Δροσάκης Κων/νος.